ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

«Αγνοούμενοι» του ουκρανικού μετώπου

Yπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που κινδυνεύει με πρόσκαιρη εξαφάνιση από τη δημόσια σφαίρα. Είναι εκείνοι που έβγαιναν αξημέρωτα στα κανάλια για να μας πουν ότι ο Πούτιν σε λίγο θα χρειαζόταν οδοντογλυφίδα, έτσι όπως θα κατάπινε την Ουκρανία. Αντί, λοιπόν, να του τραβάμε το τραπεζομάντηλο, ας τον αφήσουμε ήσυχο να φάει και να χωνέψει. Το πολύ να του προσφέρουμε και κανένα Undeberg και το κέφι να συνεχιστεί, όπως έλεγε η παλαιά διαφήμιση.

Ελάτε τώρα, δεν μπορεί να μην τους θυμάστε! Ελεγαν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μέσα σε λίγες μέρες, ο ρωσικός στρατός θα μπει με διάθεση περιπάτου στο Κίεβο και ο Ζελένσκι θα δραπετεύσει μαζί με δύο κιλά κόκα που θα τα πιει στη βίλα του στην Ιταλία. Αυτά δεν είναι υπερβολές, τα ακούγαμε σε ενημερωτικές εκπομπές, τα διαβάζαμε σε αναρτήσεις σοβαρών, υποτίθεται, αναλυτών. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν σκεφτείς ότι οι ίδιοι άνθρωποι προβλέπουν συντριβή της Τουρκίας έτσι και τολμήσει να μας αγγίξει. Αν είναι οι αναλύσεις τους όπως εκείνες για την Ουκρανία…

Μετά είναι και εκείνοι που ακολουθούνται από ένα κοπάδι μαρίδας. Αυτοί που μας έλεγαν ότι ο Πούτιν πολεμάει τους ναζί στην Ουκρανία. Που σοκαρίστηκαν όταν ο μαχητής από το Τάγμα Αζόφ εμφανίστηκε στη Βουλή και είπε ότι όπως οι πρόγονοι του πολέμησαν τους ναζί, έτσι και ο ίδιος πολεμά τον Πούτιν. Δεν τους θυμάστε να ριγούν, λέγοντας ότι ακούστηκε ο λόγος ενός ναζί στο Κοινοβούλιο -στο μεταξύ ορισμένοι εξ αυτών ψήφισαν, όποτε χρειάστηκε, μαζί με χρυσαυγίτες. Δεν χάθηκαν μόνο από τα κανάλια, εξαφανίστηκαν και από το δίκτυο. Το απέγιναν εκείνες οι αναρτήσεις με τη φωτογραφία των ουκρανών νεοναζί; Και εν τέλει τι συμβαίνει και ο πόλεμος συνεχίζεται; Δεν εξοντώθηκαν οι ναζί; Ζόμπι είναι;

Ποιους άλλους χάσαμε; Α, εκείνους που καλούσαν σε ουδετερότητα και να μη στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Επικαλούντο, μάλιστα, τη στάση της Τουρκίας. Να πηγαίναμε, δηλαδή, από εκεί πού πήγε και ο Ερντογάν, ενδεχομένως και αγκαλιασμένοι μαζί του αν και αυτό ντράπηκαν να το πουν.

Και τέλος μας έχουν λείψει όλοι αυτοί που, πρωτίστως, είναι «με τον άνθρωπο». Τι συνέβη ξαφνικά; Δύο πράγματα. Πρώτον άνοιξαν τα νυχτερινά κέντρα για τη χειμερινή σεζόν. Και δεύτερον, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη, δηλαδή οι πελάτες τους, είναι με την Ουκρανία. Ενδεχομένως να κατάλαβαν και ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. Ε, δεν θέλει και πολύ εκεί που σου πετάνε λουλούδια να σε αρχίσουν με τις ντομάτες. Μας έδειξαν, άλλωστε, ότι όταν δήλωναν ότι είναι με τον άνθρωπο, εννοούσαν έναν και μοναδικό: τον Πούτιν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]