ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Digital δεισιδαιμονίες

Ο κλωβός του Faraday είναι ένα μεταλλικό πλέγμα που απορροφά τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό. Χρησιμοποιείται ευρέως για την απομόνωση κυκλωμάτων από εξωτερικά ηλεκτρικά πεδία. Ως τεχνολογία παραπέμπει στον 19ο αιώνα. Το κόστος του είναι μικρό. Εκτός και αν σου τον πουλήσουν για προστασία από 5G και τότε θα το πληρώσεις 90 δολάρια.

Το προϊόν γνωρίζει σουξέ στο Amazon όπου διατίθεται ως προστατευτικό για την ακτινοβολία του ρούτερ. Και επειδή καλύπτει και ρούτερ των 5GHz, ο κόσμος το αγοράζει για να προστατευτεί από το 5G που, φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα -η ανάπτυξη του είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά αμφίβολη. Οι άνθρωποι, λοιπόν, αγοράζουν τον κλωβό, βάζουν μέσα τον ρούτερ και μετά γυρίζουν στη σελίδα του προϊόντος και γράφουν παράπονα επειδή το WiFi δεν πιάνει καλά στο σπίτι. Ο τύπος που πουλάει τους κλωβούς θα χτυπιέται από τα γέλια.

Κυκλοφορούν και πιο σοφιστικέ προϊόντα. Ας πούμε ο σκούφος που σε προστατεύει από το 5G και διάφορα άλλα ηλεκτρομαγνητικά. Κοστίζει 50 λίρες Αγγλίας. Και στη μοναδική τιμή των 185 ευρώ αγοράζεις ένα USB στικάκι που το τοποθετείς στον υπολογιστή και ξενοιάζεις διότι, όπως λέει ο πωλητής, δημιουργεί μία ασπίδα στο 5G και σε κάθε πονηρή τεχνολογία. Ένας Κύπριος πουλάει χάπια κατά της… ραδιενέργειας που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο, όπως και μεταλλική ασπίδα που την κρεμάς στο λαιμό. Επίσης στην αγορά αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά προστατευτικά με τα οποία μπορείς να καλύψεις τα παράθυρα για να μην μπει το 5G στο σπίτι σου. Ολα αυτά έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και απίστευτη πλάκα, αρκεί βέβαια να μην έχεις πληρώσει για να τα αγοράσεις. Και σου επιτρέπουν να παρατηρήσεις την τεχνολογική μετεξέλιξη της δεισιδαιμονίας.

Οι άνθρωποι παλαιά αγόραζαν χάντρες για το κακό μάτι. Επαιρναν φυλαχτά και έδιναν και κάτι παραπάνω αν ήταν με Τίμιο Ξύλο. Αγόραζαν γούρια. Αρκετοί καίνε αρωματικά στικ για να διώξουν την κακή ενέργεια, τοποθετούν αντικείμενα με ιδιαίτερο τρόπο, λατρεύουν κάτι μικρές κατασκευές που ευλογήθηκαν από σαμάνο ή παριστάνουν καμία θεότητα της Ανατολής. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις σε αυτά, λες, εντάξει, είναι φθηνά. Τώρα το σπορ γίνεται ακριβότερο, προσαρμοσμένο στην εποχή. Είναι θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο η ανθρώπινη αφέλεια, οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες προσαρμόζονται στην εποχή. Και φυσικά εστιάζουν στην τεχνολογία, στα θαύματα που δείχνουν ακατανόητα στα απαίδευτα μυαλά. Εκείνος που κάποτε θα έβαζε στον κόρφο του το εικόνισμα του Αγίου, τώρα θα φορέσει τον σκούφο κατά του 5G -πάντως το στικάκι που διώχνει το 5G έχει ως σήμα τον Αγιο Γεώργιο.

Ο άνθρωπος που πριν από μισό αιώνα έβλεπε στοιχειωμένα σπίτια, τώρα βλέπει τσιπάκι στα εμβόλιο. Και αυτός που σου έλεγε για τα Πρωτόκολλα της Σιών, τώρα ξέρει ότι τα πάντα στήθηκαν από τον Bill Gates. Η λογική λέει ότι στους καιρούς μας η δεισιδαιμονία και οι προλήψεις θα έσβηναν κάτω από τη γνώση και την επιστήμη. Λάθος. Επιβιώνουν με νέες μορφές. Digital και με πολλά G πάνω από 5. Και αυτό μας εξηγεί για ποιο λόγο ο Βελόπουλος, ας πούμε, διατυπώνει έντονες επιφυλάξεις για το εμβόλιο -υπάρχει πελατεία εκεί έξω. Επίσης μας θυμίζει ότι όσο και αν αλλάζει ο κόσμος η ανθρώπινη φύση μένει ίδια. Λάθος. Πώς γίνεται να αλλάζει ο κόσμος αν οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι; Πηγή: Protagon.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]