ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Φέτος η σκορδαλιά είναι light

Φέτος είναι διαφορετικά. Μετά το περσινό overdose για την Επανάσταση, τις προεκτάσεις και τις διαστάσεις της, φέτος λες ότι ακόμα και αν δεν γίνει η παρέλαση, δεν θα το καταλάβει κανείς. Θα πάμε με τις περσινές εικόνες και τις φουστανέλες που έχουμε στην κρεμάστρα, δεν τις μαζέψαμε ακόμα.

Και αυτή, τελικά, είναι μία σπουδαία προσφορά των 200 χρόνων στο συλλογικό θυμικό. Ειπώθηκαν τα πάντα, δεν έχει άλλα. Κυκλοφόρησαν δεκάδες τίτλοι βιβλίων, βγήκε και ο Μαζάουερ στο τέλος, να κλείσει, ως η μεγάλη φίρμα, το εκδοτικό πρόγραμμα. Γράφτηκαν ποτάμια ολόκληρα για τις συνθήκες της Επανάστασης, το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και γύρισε η Γιάννα σε όλη τη χώρα με τα ethnic μοντελάκια που, πράγματι, είχαν το ενδιαφέρουν τους και αυτά. Και κάπως έτσι στεγνώσαμε, πήξαμε στη σκορδαλιά, σκάσαμε από τον μπακαλιάρο.

Εδώ, βέβαια, θα μπορούσε να τεθεί ένα ερώτημα για όσα μας κληροδότησε ο εορτασμός των 200 ετών, αλλά, δυστυχώς, θα αδικούσαμε την πρωτοβουλία. Μπορεί η πανδημία να μας προστάτευσε από την υπερβολή, αλλά, από την άλλη, δεν επέτρεψε να γίνουν και οι τεράστιες εκδηλώσεις που, με το κύρος ή τη λαμπρότητά τους, θα σηματοδοτούσαν την επέτειο. Στο μέλλον θα μας ρωτάνε τι μας έμεινε από τα 2021 και θα απαντάμε με κρούσματα και εμβόλια. Και νεκρούς. Είχαμε, βέβαια, κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι, πλημμύρισαν με Σκαλκώτα τα ανοιχτά θέατρα, αλλά με μάσκα και αντισηπτικά. Δεν πειράζει. Από το ξεκίνημα της κρίσης μέχρι σήμερα, πάνε δέκα χρόνια και βάλε, μπουκώσαμε από στοχασμούς πάνω στο εθνικό. Πιάστηκε η μέση μας από τις ασκήσεις εθνικής αυτογνωσίας, βαρεθήκαμε να παίζουμε ξύλο στα social, από τη μία οι πατριώτες, από την άλλη οι δωσίλογοι. Δεν έχει μείνει τίποτα να πούμε. Ακόμα και η κουβέντα για το πού θέλουμε να πάει η χώρα, ουσιαστικά κατέληξε σε μία κατεύθυνση, δηλαδή πήρε αυτή που είχε από τη γέννηση της.

Στην παρέλαση θα πρωταγωνιστήσουν τα Rafale αν και η συγκυρία, έτσι όπως χαμήλωσαν τα Eλληνοτουρκικά, δεν είναι για υψηλούς τόνους. Το μήνυμα που χρειάζονται φέτος οι Ελληνες πρέπει να εγγυάται τη σταθερότητα σε ταραγμένους καιρούς. Και λογικές τιμές στα καύσιμα, αλλά δεν λες κάτι τέτοια μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Πηγή: Protagon.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]