ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ο ηγέτης

Το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου τρέχοντος έτους, υπό θερμοκρασία 42 βαθμών Κελσίου, έβαζα βενζίνη σε ένα πρατήριο κάπου στο πουθενά στην κεντρική Αριζόνα. Δίπλα ήταν ένα κατάστημα με είδη λαϊκής τέχνης. Πήγα να ρίξω μια ματιά και έπιασα κουβέντα με τον ιδιοκτήτη και ένα φίλο του. Κινηματογραφικές φάτσες.

Αφού μου είπαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έδωσε μάχες για τη δημοκρατία, με ρώτησαν τη γνώμη μου για τον Τραμπ. Την είπα. Αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Ο ένας είχε την καραμπίνα δίπλα στο ταμείο του καταστήματος και ο άλλος το πιστόλι στη ζώνη του. Με μάλωσαν, μου είπαν ότι είμαι κομμουνιστής και αναρωτήθηκαν αν μου αρέσουν οι γυναίκες. Εκ των πραγμάτων περάσαμε στις αμβλώσεις. Ντρέπομαι που το παραδέχομαι, αλλά δεν προκάλεσα την τύχη μου. Αλλωστε είχα βαρεθεί να βλέπω παντού την αυτοκόλλητη επιγραφή που ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για επιλογή, αλλά για ένα παιδί. Ακολούθως περάσαμε στο συγκριτικό τεστ ανάμεσα στον Μπάιντεν και στον Τραμπ. Σύμφωνα με τους συνομιλητές μου, ο Μπάιντεν ουσιαστικά δεν υπάρχει, είναι ένας κατευθυνόμενος ηλικιωμένος που, απλώς, κάνει όσα του υπαγορεύουν. Δυστυχώς δεν κράτησα τα στοιχεία τους. Κακώς. Αν επιστρέψει ο Τραμπ μπορεί να γίνουν υπουργοί.

Βλέπω το τελευταίο βίντεο με τις γκάφες του Μπάιντεν. Είπε ότι έχασε γιο στο Ιράκ, ενώ του τον πήρε ο καρκίνος. Και ότι γνώρισε αυτόν που ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1921. Ο πρόεδρος λέει και άλλα κατά καιρούς. Συχνά δείχνει να έχει απώλεια προσανατολισμού. Διόλου παράλογο. Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Που τυγχάνει και ηγέτης του ελεύθερου κόσμου. Και τώρα αναρωτιέμαι αν ο ελεύθερος κόσμος συμπεριφέρεται ως αντανάκλαση του ηγέτη του. Συχνά τα έχει χαμένα, κάνει ατυχείς ιστορικές συγκρίσεις, ενίοτε βαδίζει και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πώς διάολο έγινε αυτό; Λες και πρόκειται για συνωμοσία. Σε λίγες μέρες οι δύο τύποι από την Αριζόνα θα το ρίξουν μονοκούκι Ρεπουμπλικάνους, ο Τζο θα χάσει το Κογκρέσο, αλλά την επομένη μπορεί να πει ότι το συζήτησε με τον Μάντισον και τον Τζέφερσον και βρήκαν τη λύση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]