ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Μόνο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει τίποτε άλλο

Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται να απορρίπτει τις εισηγήσεις για επαναφορά του ΠΑΣΟΚ σε όνομα, σφραγίδες και πινακίδες. Κάτι τέτοιο, λέει, θα ακύρωνε το κεντροαριστερό σχήμα του ΚΙΝΑΛ. Αυτό όμως είναι λάθος. Η Φώφη κρατάει το αυθεντικό στο ντουλάπι και επιτρέπει στον Τσίπρα να πουλάει τη φθηνή απομίμηση.

Στην πραγματικότητα το μόνο που έχει να πουλήσει η Φώφη είναι ΠΑΣΟΚ και συναίσθημα. Φωτογραφίες με αυθεντικό αυτόγραφο του Ανδρέα. Τον πράσινο ήλιο πάνω σε πλαστική σημαία από εκείνη τη συγκέντρωση που ακούστηκε το «Τσοβόλα δώστα όλα». Το φύλλο της «Εξόρμησης» με τη συνέντευξη του Μένιου για τα επιτεύγματα της Αλλαγής.

Βέβαια αρκετοί ισχυρίζονται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα φθαρμένο brand, ένα προϊόν μετά την ημερομηνία λήξης του. Λάθος και αυτό. Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη διαχρονία με το μέρος του, το ιστορικό βάθος και το δικαίωμα λόγου εκ μέρους αυτού που αποκαλούμε «δημοκρατική παράταξη». Είναι κάτι που για να το διεκδικήσει ο Τσίπρας αναγκάζεται να βγάλει από το χρονοντούλαπο ως και τον Στέφανο τον Τζουμάκα.

Αν δεχθούμε ότι κατά κάποιον τρόπο η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, είναι και η στιγμή για να βγει και το ΠΑΣΟΚ από το υπόγειο. Τι άλλο, δηλαδή, να δώσει η Φώφη στον ψηφοφόρο; Κεντροαριστερά; Έχει και ο Τσίπρας. Ερείσματα εξουσίας; Θα πάνε και άλλοι από εκεί που πήγε η Μαριλίζα και ο Τόλκας. Πολιτική πρόταση; Μα, νομίζει ότι κάθεται κανένας να ακούσει; Καλώς ή κακώς, η Φώφη μπορεί να δολώσει το αγκίστρι της μόνο με μνήμη και συναίσθημα. Θυμίζοντας σε όλους την αξία του αυθεντικού, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις μαϊμούδες. Θα μου πείτε ότι έτσι απευθύνεται κυρίως σε κοινό μεγάλης ηλικίας. Εντάξει. Και ο Αυτιάς το ίδιο κάνει, αλλά με τα νούμερα που πιάνει έχει σουξέ. Ούτως ή άλλως, όσοι απεχθάνονται το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ.

Κάποιοι, όμως, από όσους αισθάνονται ΠΑΣΟΚ (συνειδησιακά η μισή Ελλάδα), ενδέχεται να επανακάμψουν ακόμα και για συναισθηματικούς λόγους. Χρόνος υπάρχει, ας το ξανασκεφτεί η Φώφη. Και μετά ας ρίξει πάνω της κάτι ωραίο από τα ‘80ς, με βάτες, βάζοντας το «Ο Ήλιος ο Πράσινος» να παίζει στα κόκκινα από τα μεγάφωνα του ΣΕΦ. Θα τους μαζέψει όπως η λάμπα τα μυγάκια. Υπνωτισμένους. Δεν θα ξέρουν αν είναι deja vu ή ταξίδι στον χρόνο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS