ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ποιοι είναι με τον Κουφοντίνα;

Υπάρχουν διάφορες φυλές υποστηρικτών του Κουφοντίνα. Κάποιες υποστηρίζουν το αίτημα, διατηρώντας αποστάσεις από τη δράση του ανδρός. Κάποιες, όμως, στέκονται δίπλα στον άνδρα, επιδοκιμάζοντας τον βίο και την πολιτεία του. Πιτσιρικάδες που αισθάνονται ότι πολεμούν το σύστημα, θαμώνες των Εξαρχείων, απόμαχοι διαδηλωτές, συστημικοί κατ’ υποχρέωση που εκτονώνουν καταπιεσμένα επαναστατικά ένστικτα.

Οι μεγαλύτεροι, που έχουν ζήσει τις μέρες της δράσης του, έπαιρναν το στυλό και υπογράμμιζαν τα παραληρήματα του Γιωτόπουλου στις προκηρύξεις. Θεωρούσαν ότι η παρέα με τα κουμπούρια, τις ρουκέτες, τα κόκκινα λάβαρα και τη φωτογραφία του Βελουχιώτη κάνει επαναστατικό αγώνα ή αποδίδει δικαιοσύνη. Με τους πιτσιρικάδες είναι αλλιώς. Έγιναν υποστηρικτές εξ αντανακλάσεως, αφομοίωσαν τα γεγονότα έτσι όπως μεταβολίστηκαν στο περιβάλλον των Εξαρχείων ή σε περιθωριακές συνελεύσεις στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Κανένας δεν ξέρει πόσοι είναι αυτοί. Ενδεχομένως να είναι περισσότεροι από όσοι νομίζουμε.

Ακουγα στο Mega τον Μάκη Βορίδη να συνομιλεί με τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βορίδης αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στεκόταν δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη στην περίπτωση που έκανε απεργία πείνας. «Γιατί επιλέγετε τον Κασιδιάρη και όχι τον Μιχαλολιάκο με τον οποία συνυπήρξατε στην ΕΠΕΝ;» ρώτησε ο Ηλιόπουλος. Ουσιαστικά η αντίδραση του επιβεβαίωσε το πρόσημο της συμπαράστασης που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κουφοντίνα. Δεν είναι ούτε το κράτος δικαίου, ούτε η τήρηση της νομιμότητας. Είναι ο Κουφοντίνας. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η δεξαμενή των υποστηρικτών είναι τόσο μεγάλη που αξίζει ως και ο Τσίπρας να πάρει το πολιτικό ρίσκο και να κάνει δήλωση.

Τώρα αν αύριο καεί η Αθήνα, ο Τσίπρας θα ακούει από τον Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες, συντάσσεται μαζί τους πίσω από το ίδιο αίτημα. Και αυτό μεγαλώνει την άγνοια μου. Από μερική τείνει να γίνει πλήρης. Είναι, αλήθεια, τόσοι πολλοί αυτοί που βλέπουν θετικά τον Κουφοντίνα, ώστε ο Τσίπρας να σηκωθεί και να πάει να κάτσει δίπλα τους; Ενδεχομένως η απάντηση να βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις που παίρνουν κυβέρνηση και κόμματα. Αν όμως ζούμε σε μία κοινωνία όπου οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα καθίστανται υπολογίσιμο μέγεθος, τότε κάτι δεν δουλεύει σωστά. Πρώτα στην κοινωνία και μετά στα μυαλά των ανθρώπων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS