ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

To πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ

Ο άνθρωπος μας είναι ψηφοφόρος του νέου κόμματος που σκορπά ρίγη ανάτασης στο ποίμνιο και έρχεται για να αποκαταστήσει τα εθνικά ιδεώδη!

Στην «Ιστορία της Θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale, όπως προτιμά να λέει ο λαός μας) η Μάργκαρετ Ατγουντ περιγράφει ένα μέλλον όπου οι ΗΠΑ έχουν πέσει στα χέρια μίας θρησκόληπτης σέχτας. Η ανατροπή έγινε μετά το ξέσπασμα πανδημίας που στέρησε τη γονιμότητα από τις περισσότερες γυναίκες. Η χώρα μετονομάζεται σε «Γκίλιαντ» και, καθοδηγούμενη από ένα αυταρχικό καθεστώς, βυθίζεται σε πολιτικό και πολιτισμικό σκοτάδι. Οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα, εκτός και αν πρόκειται για συζύγους των καθεστωτικών διοικητών. Οι γόνιμες υποβιβάστηκαν σε υπηρέτριες με μοναδικό σκοπό την τεκνοποίηση. Πάντα «υπό το βλέμμα Του».

Οι σεναριογράφοι πήραν το βιβλίο, το φούσκωσαν όσο δεν παίρνει και το έκαναν σειρά με πρωταγωνίστρια τη χαρισματική Ελίζαμπεθ Μος (φωτογραφία), η οποία κλαίει συνέχεια, όπως η καλόγρια στο «Μαύρο Ρόδο».

Δυστυχώς ο άνθρωπος μας δεν έχει δει τη σειρά. Δεν ξέρει από πλατφόρμες και τα σχετικά. Είναι ένας κύριος στο κατώφλι της τρίτης ηλικίας και ζει μετά της συζύγου του σε κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μετρημένη ζωή, χωρίς υπερβολές. Με τρία κουστουμάκια όλα και όλα. To μαύρο για γάμους και κηδείες. Το μπλε για τον κυριακάτικο εκκλησιασμό και το γκρι για τις κοινωνικές επισκέψεις, όταν εκείνος κρατάει τα λουλούδια και η κυρά του τα γλυκά. Για τη ΝΙΚΗ, το κόμμα, έμαθε για πρώτη φορά την Κυριακή προ των εκλογών. Ηταν στο σχόλασμα της εκκλησίας, με τη γεύση της μαυροδάφνης στο στόμα, όταν ένας επίτροπος του έδωσε ψηφοδέλτια. Ασταύρωτα. «Και να μη βάλεις σταυρό, δεν πειράζει. Ολο το κόμμα ένας σταυρός είναι». Του άρεσε. Γιατί ο άνθρωπος μας μπορεί να μη φοβάται την οργή του Θεού, αλλά φοβάται τον κόσμο που αλλάζει, χωρίς να τον περιμένει. Εναν κόσμο που του συμπεριφέρεται λες και είναι ανεπιθύμητος. Πήγε στο σπίτι, συνδέθηκε στο διαδίκτυο (το έχουν μόνο για το taxisnet και τα pass). Διάβασε το πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ. Και το βρήκε έξοχο. Γιατί είναι, στα αλήθεια, έξοχο.

Επιτέλους, εμφανίστηκε ένα κόμμα που αγωνίζεται για τις αξίες και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Με ευλογία γερόντων του Αγίου Ορους και τη συμμετοχής της ανιψιάς του Αγίου Παϊσίου. Και με σοβαρές θέσεις, επιτέλους ας το παραδεχθεί κάποιος. Διαβάζει το πρόγραμμα για την Παιδεία. Καμία Κεραμέως. ΝΙΚΗ, σκέτο. Επιστροφή στις ρίζες. Σωστό. Ακόμα και αν πρέπει να χωθούμε πολύ βαθιά μέσα στο χώμα. Κατάργηση του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Και αυτό είναι καλό. Το κόμμα προτείνει την ίδρυση υποχρεωτικής Σχολής Γονέων, όπου θα διδάσκεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ε, ναι. Πριν αποφασίσεις να γίνεις γονιός δεν σου χρειάζεται. Και το μάθημα θα έχει μονόλεπτη διάρκεια, πέντε φορές μικρότερη από εκείνη της συνεύρεσης. Η μαμά ξαπλώνει, ανοίγει τα πόδια και τα υπόλοιπα είναι του μπαμπά. Επίσης προτείνεται η κατασκευή κινητών τηλεφώνων χαμηλής εκπομπής ακτινοβολίας, αποκλειστικά για τα παιδιά μας. Χωρίς περιττές εφαρμογές και ανοησίες, μόνο για να επικοινωνούν οι γονείς. Θα πάρουμε τα παλιά ΝΟΚΙΑ, θα τους αλλάξουμε δυο γράμματα και θα εφοδιάσουμε τα παιδιά. Εναλλακτικά, ίσως και πιο φθηνά, μπορούμε να βάλουμε έναν τηλεφωνικό θάλαμο σε κάθε σχολείο. Την ίδια δουλειά θα κάνει και με μηδενική ακτινοβολία. Γιατί η ακτινοβολία είναι κάτι που απασχολεί τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

«Πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως εάν είναι φορείς μαγνητικού πεδίου. Σε ορισμένους εμβολιασμένους αναρτώνται διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, συνηθέστερα πλησίον του σημείου εμβολιασμού». Ο άνθρωπος μας το έχει δει αυτό να συμβαίνει στο φαρμακείο. Δεν μπορούσαν να βγάλουν το πιεσόμετρο από το χέρι μίας κυρίας! Είδε και άλλα ωραία στο πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ, ίσως το μοναδικό που αξίζει να διαβάσει κανείς, καθώς είναι γραμμένο σε πολυτονικό. Ας πούμε την υπέροχη πρόταση για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη. Θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο υπό ειδικό καθεστώς και θα τους γίνονται κρατήσεις από τον μισθό. Αυτό ναι! Και φεσώνεις το δάνειο και διορίζεσαι στο Δημόσιο! Βρήκε κορυφαίο το «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο». Και αποφάσισε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται στη Βουλή. Αλήθεια! Γιατί μόλις εμφανιστούν στα έδρανα και ειδικά στο βήμα, όλη η χώρα θα αρχίσει να σταυροκοπιέται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS