ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

O Τζόκοβιτς στην Ελλάδα

Ας πούμε ότι ο Τζόκοβιτς ήταν να παίξει στην Ελλάδα. Και η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ένα χώρο όπου θα είναι όλοι εμβολιασμένοι εκτός από τον ίδιο. Τι νομίζετε ότι θα γινόταν; Το έχω μπροστά μου. Ο Τζόκοβιτς θα ερχόταν στη χώρα οδικώς, από τους Ευζώνους. Θα οδηγούσε μαύρο Range Rover που θα έσερνε τρέιλερ πάνω στο οποίο θα είχε τοποθετηθεί λυόμενο εκκλησάκι, σαν αυτά που πουλάνε στην Αθηνών-Κορίνθου. Με τον παπά μέσα.

Περνώντας στο ελληνικό έδαφος θα έκανε μία δήλωση για τα κοινά που μας ενώνουν, στέλνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό στους Ελληνες που αντιστέκονται στις πολυεθνικές του φαρμάκου. Δύο ώρες μετά, θα έκανε στάση στον Πλαταμώνα. Εκεί, όπου και αν σκάψεις, θα βρεις παλιές αυθεντικές Speedo σαγιονάρες φορεμένες από σέρβικα πόδια. Θα τον περίμεναν Θεματοφύλακες του Συντάγματος και όλοι μαζί θα συνέχιζαν το ταξίδι προς την πρωτεύουσα. Εμείς στο μεταξύ, θα πλακωνόμασταν για το αν επιτρέπεται να παίξει στο Greek Open, θα γράφονταν σεντόνια για το δικαίωμα του να αρνηθεί ιατρικές πράξεις που του επιβάλλονται από ξένο κράτος και πάει λέγοντας. Τι θα γινόταν; Νομίζω θα βρισκόταν μία μαγική λύση και θα έπαιζε.

Η Αυστραλία είναι μία σοβαρή χώρα, το ξέρουμε. Ομως φαίνεται και ότι κατοικείται από σοβαρούς ανθρώπους. Διότι η σκληρή στάση της κυβέρνησης που, προς το παρόν, δεν επιτρέπει την είσοδο στον ανεμβολίαστο Σέρβο, υπαγορεύτηκε από την κοινή γνώμη της χώρας. Αυτό είπαν και οι διοργανωτές του τουρνουά που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για λαϊκισμό. Στην Αυστραλία έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που αγγίζει το 80%. Αν η κυβέρνηση εξαιρούσε τον Τζόκοβιτς από τα μέτρα, θα ήταν, απλώς, καταγέλαστη. Αλλά και η πίεση της κοινής γνώμης μας λέει κάτι καλό για τη συλλογική κουλτούρα των Αυστραλών. Το καψόνι στον Τζόκοβιτς είναι ωραίο και για ακόμα ένα λόγο: έχουμε βαρεθεί τελευταία να βλέπουμε επηρμένους, ψωνισμένους, πλούσιους να πετούν με τα τζετ τους και να κάνουν το γούστο τους. Και ο Στέφανος μας δεν ήθελε να εμβολιαστεί, θυμάστε; Πήγε όμως στην Αυστραλία εμβολιασμένος. Ησυχα και ταπεινά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS