ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Aντίχριστοι και αλητήριοι

Βλέπεις την ουρά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και την Πάρνηθα να ξερνάει καπνό στον ουρανό. Κάποιος στο γκρουπ με τα μεταφυσικά φαινόμενα διέκρινε ένα πρόσωπο να σχηματίζεται μέσα στο πύρινο νέφος. Και εσύ λες ναι, γιατί όχι; Μπορεί πράγματι να έρχεται η Αποκάλυψη, γιατί να πάω να πάρω ταυτότητα με τσιπάκι; Βέβαια αν δεν πάρεις ταυτότητα με τσιπάκι, τα όργανα του Αντίχριστου θα σε εντοπίσουν πολύ πιο εύκολα, ελέγχοντας ποιοι έτρεξαν για ανανέωση της παλιάς. Αλλά ο γέροντας ήταν πολύ αγνός για να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Συνεπώς η ουρά έξω από τμήμα είναι μία ιδανική καταφυγή αυτές τις μέρες. Και ας μη βγάλεις ταυτότητα. Μπες και ζήτα μία δήλωση του νόμου 105 να τους τρελάνεις όλους.

Την ίδια στιγμή, διάφοροι περίεργοι τύποι στα βόρεια φοράνε πλατύγυρα καπέλα, εν ανάγκη τα αποκριάτικα των παιδιών τους, μπαίνουν στο τοπικό σαλούν, ακούν τι λένε οι υπουργοί και βγαίνουν βαρβάτοι ρέιντζερς, έτοιμοι να συλλάβουν τους «λάθρο» που έρχονται για να μας κάψουν. Το είπε και η εγχώρια καρικατούρα του Τραμπ, ο Βελόπουλος. Πολύ λογικό ακούγεται. Ο άλλος έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα, πλήρωσε με το νεφρό του, που λέει ο λόγος, τη διέλευση των συνόρων, για να πάει να βάλει φωτιά, να καεί και ο ίδιος. Ναι, ενίοτε συμβαίνουν και αυτά.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι οι προαιώνιοι εχθροί της πατρίδας, οι ψυχοπαθητικοί και οι αλιτήριοι, κατά Κικίλια. (Και το «τσόγλανοι», δόκιμο θα ήταν, αλλά δεν ταιριάζει στην Α’ Αθηνών). Γιατί και τα καλώδια μαζεύτηκαν, οι περιφερειάρχες έκαναν τη δουλειά τους και τα δασαρχεία δουλεύουν με το σωστό προσωπικό. Αλλά οι αλιτήριοι δεν ελέγχονται. Ο Νίκος ο Παππάς είχε τις δορυφορικές φωτογραφίες με τα πολλαπλά μέτωπα. Ο Κικίλιας το είδε πολύ πιο γήινα. Φταίνε οι αλιτήριοι. Και έτσι ένα ολόκληρο κράτος παραδέχεται ότι μπορεί, πολύ εύκολα, να πέσει θύμα κοινής αλητείας. Ανθρώπινα πράγματα.

Στο μεταξύ όλα αυτά προκαλούν σαρωτικές εκκαθαρίσεις στις λίστες φίλων στο Facebook. Μιλάμε τώρα για μέρες των μεγάλων μαχαιριών. Φιλίες και following ετών ακυρώνονται με ένα κλικ. Ακόμα και μία τελεία να βάλεις για status θα βγει κάποιος να σε ξεκατινιάσει, ενώ αναρτήσεις ελέγχονται λέξη προς λέξη από άτυπες επιτροπές που μπορούν να διακρίνουν ακόμα και υποδόριες νύξεις υπέρ ακροδεξιών θέσεων. Και γιατί να σκαλίζουν φράσεις και θέσεις; Αδικος κόπος. Οπου και αν γυρίσεις, ακροδεξιά γλώσσα ακούς, όπως τα ελληνικά στη Ρώμη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το λούμπεν πάει να γίνει mainstream. Σε λίγο θα συζητάμε στα σοβαρά με εκείνους που παίρναμε στην πλάκα. Και αυτό στο βάθος του ορίζοντα δεν είναι φλόγες. Είναι τα πυροτεχνήματα για την έναρξη μίας νέας, συναρπαστικής εποχής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS