Ο Κώστας και η Γκίζα ξεχωρίζουν τις πέντε σειρές που σημάδεψαν τον καθένα τους
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ακούτε podcasts συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους, κυρίως της επιστημονικής κοινότητας. Αλλά και ορισμένα διασκεδαστικά podcasts με guest star τη Γκίζα!
Ακούστε τις εκπομπές του Best σε Spotify, Apple και Google Podcasts.
Ο Κώστας και η Γκίζα ξεχωρίζουν τις πέντε σειρές που σημάδεψαν τον καθένα τους
Ο Κώστας Γιαννακίδης παραδέχεται ότι παρακολουθεί...τον Τριαντάφυλλο και η Γκίζα έχει απορίες για τον θαυμαστό κόσμο των ριάλιτι!
Ένα μαύρο επεισόδιο για τον θάνατο και μόνο για αυτόν. Με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ
Ακούγονται τα ποιήματα:
Παραλογές, Μίλτος Σαχτούρης
Ποιήματα μίας γυναίκας και ενός άνδρα, Πάμπλο Νερούντα
Annabel Lee, Εντγκαρ Αλαν Πόε
Τα λιανοτράγουδα
Κόκκινα χείλη
Δύο άνθρωποι με τρία διαζύγια στο χέρι! Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε!
Ένας μονόλογος του Γιώργου Γραμματικάκη για το σύμπαν, το φως, την Ελλάδα και όσα του έμαθε η ζωή.
Ενα podcast με σκληρές αλήθεις για όσους είναι γονείς.
Μία σύντομη συζήτηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για θέματα του υπουργείου του, αλλά και για το ψηφιακό μας μέλλον στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση
Ναι, βλέπουμε φανατικά Μέλισσες! Και σε αυτό το podcast βρίσκουμε ευκαιρία να πούμε για αυτά που μας αρέσουν για εκείνα που δεν μας αρέσουν και, φυσικά, να τρολάρουμε την παραγωγή!
Ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής απαντά σε μερικές ερωτήσεις που δεν γίνονται συχνά σχετικά με την Επανάσταση. Υπήρξαμε σκλάβοι; Γιατί ξεκινήσαμε εμφυλίους; Είμαστε υπόλογοι για γενοκτονία στην Τριπολιτσά; Μία συζήτηση με την ευκαιρία της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Ενα podcast για τη μέση ηλικία. Δύο μεσήλικες, η μία σε πλήρη άρνηση και ο άλλος μάλλον συμβιβασμένος, συζητούν για τα καλά (βρήκαν πολλά) και τα άσχημα της μέσης ηλικίας. Αν είστε άνω των 45 θα ταυτιστείτε. Αν είστε μικρότεροι, θα προετοιμαστείτε
Ένα τηλεφώνημα με τον καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη, τον οποίο ρώτησα τι γνώμη έχει για το σενάριο που μας δίνει αθανασία με τη μεταφορά της συνείδησής μας σε μηχανικό περιβάλλον
O καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, κάτοχος βραβείου Τούρινγκ, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της πληροφορικής παγκοσμίως. Ζει και διδάσκει στη Γαλλία, ενώ οι έρευνες του έχουν βρει πεδίο εφαρμογής στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας. Πραγματικά αν σας περιέγραφα τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος θα θέλαμε αρκετή ώρα. Αξίζει να τον αναζητήσετε μόνοι σας.
Ο καθηγητής Σηφάκης, εκτός από κάτοχος του βραβείου Τούρινγκ, που είναι, ας πούμε, το Νόμπελ της Πληροφορικής, είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, ενώ εχει λάβει ανώτατες τιμητικές διακρίσεις από το γαλλικό και το ελληνικό κράτος.
Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.
Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς πρέπει να μιλάμε και να συμπεριφερόμαστε σε καθεστώς πολιτικής ορθότητας. Αλλά δεν καταλήγουμε πουθενά! Εσείς;
O καθηγητής Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Νιάρχος, μιλάει για τις έρευνες σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ο Παναγιώτης Γ. Νιάρχος είναι Ομότιμος Καθηγητής της Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Παρατηρησιακής Αστροφυσικής και ειδικότερα σε φωτομετρικές και φασματοσκοπικές παρατηρήσεις και θεωρητικές μελέτες αλληλεπιδρώντων διπλών αστέρων, παλλόμενων μεταβλητών αστέρων (αστεροσεισμολογία) και εξωηλιακών πλανητών. Έχει κάνει παρατηρήσεις σε μεγάλα αστεροσκοπεία του εξωτερικού, όπως το ESO La Silla της Χιλής, και το SAAO της Νοτίου Αφρικής. Έχει συγγράψει (μόνος ή με συνεργάτες) εννέα βιβλία και πανεπιστημιακές σημειώσεις αστρονομικού περιεχομένου, έχει επιβλέψει πολλές μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια, και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, πρακτικά διεθνών συνεδρίων και τιμητικούς τόμους.
Ο Κώστας Γιαννακίδης και η Γκίζα, μασουλώντας Bake Rolls, αναλύουν τι συμβαίνει στα social media και προσπαθούν να καταλάβουν τι κάνουν τα social media σε μας.
Μία σύντομη συζήτηση με τον καθηγητή Νίκο Φίλιππα για την ελευθερία που φέρνει το Bitcoin, σε μία εποχή που το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στηρίζει εταιρείες-ζόμπι.
O Νικόλαος Δ. Φίλιππας είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
powered by artdirector.gr