ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Δεν είναι χρυσαυγίτης ο Παύλος Πολάκης

«You can’t teach an old dog new tricks», λέει ο λαός. Και ο Παύλος Πολάκης δεν πρόκειται να μάθει τώρα, κοντά στα γεράματα, τα στοιχειώδη της αστικής ευγένειας και της ευπρεπούς συμπεριφοράς. Αυτά τα μαθαίνεις μικρός ή τα απορρίπτεις μεγάλος. Κάποια στιγμή διαλέγεις αν από το στόμα σου θα βγαίνουν λόγια ή αφροί.

Στα περιοδικά με τα σταυρόλεξα καλούν τον αναγνώστη να βρει τις διαφορές ανάμεσα σε δύο ίδιες εικόνες. Δείχνουν ίδιες, αλλά δεν είναι. Συχνά βάζω τον Παύλο Πολάκη δίπλα σε έναν χρυσαυγίτη, προσπαθώντας να βρω τις διαφορές. Δείχνουν ίδιοι, αλλά, φυσικά, δεν είναι. Οχι, ο Παύλος Πολάκης έχει παρελθόν δημοκρατικών αγώνων κλπ. Προς Θεού, ο Παύλος Πολάκης δεν είναι ίδιος με χρυσαυγίτη. Ελα όμως που εγώ δεν μπορώ πάντα να τους ξεχωρίσω. Μην είναι που ο ένας λέει «βοθροκάναλα» και ο άλλος «τσοντοκάναλα»; Μην είναι οι συχνές επικλήσεις της βίας ως μέσο διευθέτησης πολιτικών διαφορών; Μην είναι και η εμμονή του χρυσαυγίτη στο μαύρο της κρητικής λεβεντιάς; Ευτυχώς ο φραπές, το τσιγάρο και το κινητό στη ζώνη προσδιορίζουν τις πολιτικές και αισθητικές καταβολές του Παύλου Πολάκη στον αρχέγονο πασοκάνθρωπο. Επίσης είναι και ο Βελουχιώτης που τον καθιστά διακριτό από τον χρυσαυγίτη. Ολα και όλα, ένας αγωνιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν ο Αρης.

Αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης τα έβαλε με τη δημοσιογράφο του Alpha που εκνεύρισε τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Πήρε από τη σελίδα της στο facebook φωτογραφίες με πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με τον Αντώνη Σαμαρά, Χριστούγεννα στο Μαξίμου -πολιτικό ρεπορτάζ κάνει η Τσικρίκα- τις δημοσίευσε στη σελίδα του και έγραψε: «Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την «απολύει» η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε ,δεν δάκρυζε ,δεν ρωτούσε άλλα ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες «οικογενειακές»φωτογραφίες.»

Εντάξει, δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε το χρόνο να αποδομήσεις αυτή τη θέση. Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα 600 και βάλε likes που έχει από κάτω. Φτάνουν μια χαρά για να εκλέγουν τον Πολάκη βουλευτή. Δείχνουν όμως και κάτι για το κριτήριο και την αισθητική εκείνου που του έδωσε το χαρτοφυλάκιο: σκοπός του είναι να «ταΐσει» και τα ταπεινότερα των ενστίκτων. Και αυτό δεν το κρύβει πλέον. Οταν έβαλε τη δημοσιογράφο δίπλα στις χιλιάδες που έχασαν τη δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια το έκανε συνειδητά. Απευθύνθηκε στη μοχθηρία και στο φθόνο των άλλων. Τους είπε ότι θα σκοτώσει την κατσίκα του γείτονα. Θα πάρει εκδίκηση.

Αλλά και ο Πολάκης, όσο και αν καθοδηγείται από τα ένστικτα του, ξέρει τι κάνει. Το πολιτικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται προτιμά να σκέπτεται απλοϊκά, με διαζεύξεις μεταξύ άσπρου και μαύρου, με διλήμματα λίγων λέξεων. Αν σε συγκίνησε η Τσικρίκα, δεν ψηφίζεις Πολάκη, ούτε ο Πολάκης σκοπεύει να απευθυνθεί σε σένα. Ομως ας το δούμε θετικά. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας φελλός. Μην το παρεξηγήσετε, είναι ο φελλός που κλείνει τη φιάλη και αποκόπτει ροές ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή. Για αυτό και σφάλλουν όσοι τον εγκαλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Επιδίδεται σε αντιφασιστικό αγώνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS