ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Η γάτα στην τουαλέτα

giannga1-thumb-large

Πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή; Σιγά, ας στηθούν και δέκα, δεν είναι δα και αγχόνες-προς το παρόν. Θα το αποφασίσει σήμερα η διάσκεψη των προέδρων και την Πέμπτη ο πολιτικός κόσμος, με το Σύνταγμα υπό μάλης, θα κινήσει διαδικασίες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης.

Όμως όλα αυτά προϋποθέτουν μία συζήτηση σε υψηλούς τόνους. Κραυγές, λόγια και σάλια να πετάγονται από το βήμα και ζευγαρώνουν με το βουητό στην αίθουσα. Γραφικοί τύποι ζουν τη φαντασίωση τους. Δάχτυλα δείχνουν το κενό, μάτια που αποφεύγουν την κάμερα και πόδια χτυπούν νευρικά το δάπεδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε την αυριανή συνεδρίαση και όσα θα βγάλει από τις κάλπες της. Μόνο που προσέξτε τι πάει να γίνει. Οδεύουμε προς λυτρωτικές, υποτίθεται, διαδικασίες , αλλά το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να μας λούζει το πύον. Η δημοκρατία, λέει, μαζί με τη δικαιοσύνη θα δρέψουν ηθικούς καρπούς. Όχι. Η διαδικασία τραβάει τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Βάλτε από τη μία τη θεσμική και νομική στάση όσων εμπλέκονται στην ιστορία της λίστας. Και από την άλλη τον κοινοβουλευτικό λόγο που θα γεννηθεί πάνω σε όλα αυτά. Μία βρώμικη κατάσταση γίνεται συνάμα και ιδιαίτερα οδυνηρή. Προηγουμένως η κατάσταση θύμιζε γάτα στην άμμο της τουαλέτας της. Τώρα έχει φύγει η γάτα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS