ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Kυβέρνηση τσιπαρισμένων

Στα εμβόλια υπάρχει τσιπάκι. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου ελέγχεται πλέον από τον Μπιλ Γκέιτς. Αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι η χώρα θα λειτουργεί σαν τη Microsoft. Και η κυβέρνηση θα «τρέχει» όπως τα Windows.

Ας πούμε ο τσιπαρισμένος Μητσοτάκης είναι το Control Panel από το οποίο ξεκινούν όλες οι βασικές ρυθμίσεις. Εγκαθιστά ή διαγράφει προγράμματα, ορίζει το admin password, μπορεί να αλλάξει την εικόνα του desktop, να ελέγξει τη λειτουργία συστήματος και την ασφάλεια. Επίσης αναθέτει ρόλους για την εκτέλεση κρίσιμων εργασιών. Καμιά φορά καθυστερεί διότι ακόμα και τα πιο εξελιγμένα συστήματα βρίσκονται μπροστά σε διλήμματα. Σε ποιον, ας πούμε, να αναθέσει την κάρτα Γραφικών; Δεν έχει και λίγους υποψήφιους για τη θέση, αν και κάποιοι ξεχωρίζουν. Μία τέτοια ανάθεση μπορεί να του προκαλέσει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα.

Επίσης γνωρίζει ότι το κόμμα στον πυρήνα έχει τις προηγούμενες γενιές επεξεργαστών της Intel. Nα, για παράδειγμα η πτέρυγα Σαμαρά. Είναι καλοί για να τους ανοίξεις το command promt και να τους βάλεις να δουλέψουν κάτι απλό σε DOS. Στην καλύτερη περίπτωση να δουλέψουν με Windows NT, πιο πέρα δεν πάνε. Ο Μητσοτάκης έχει από δίπλα έναν άλλο τσιπαρισμένο, τον Σκέρτσο. Αυτός τρέχει το Task Manager, την επιλογή μετά το πρώτο Control-Alt-Delete -αν κάνεις και το δεύτερο πηγαίνεις σε reboot. Ο Σκέρτσος βλέπει τα services που λειτουργούν στο παρασκήνιο και τους πόρους που καταλαμβάνουν. Συχνά στα Windows βλέπεις να τρέχουν services και ρουτίνες που δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνουν. Κλείνεις τη μία και σταματάει κάποια άλλη. Είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το επιτελικό κράτος.

Ετερος με τσιπάκι είναι ο Χρυσοχοϊδης στο antivirus. Δεν είναι in house πρόγραμμα, τον κατέβασαν από αλλού. Αυτός σηκώνει firewall που περιορίζει τα δικαιώματα των τελικών χρηστών, κόβει αυθαιρέτως επισκέψεις σε sites, μπλοκάρει μεταφορές συγκεκριμένων αρχείων, ενίοτε κάνει conflict με άλλους τσιπαρισμένους που ασχολούνται με το system health, όπως ο Κικίλιας και ο Χαρδαλιάς. Κάπως έτσι έχουμε αλληλοεπικαλύψεις στο directory, συστήματα δεν «μιλάνε» μεταξύ τους και βλέπουμε blue screen. Ο Πιερρακάκης, τσιπαρισμένος και αυτός, προσπαθεί να λύσει προβλήματα. Αλλά κινδυνεύει να θεωρηθεί αποσυνάγωγος. Δουλεύει με Mac.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS