ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ο όγδοος που λείπει, κύριε Καψή

L1002522Και οι επτά είναι υπέροχοι, κ. Καψή. Με ήθος, διαδρομή και άρτια προσέγγιση στα περί αισθητικής. Και ναι, δέχομαι ότι δεν θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερη πρόταση για την επιτροπή που θα εποπτεύσει το νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Η επιτροπή είναι καλή, εξόχως «ισορροπημένη». Όμως, δεν είναι πλήρης. Πρώτον, επειδή δεν έχει στις τάξεις της έναν άνθρωπο κάτω των 40 ετών. Και, δεύτερον, αν η σύνθεσή της περιέχει συμβολισμούς, τότε δεν έχει τίποτα να πει για τις νέες τεχνολογίες και το επικοινωνιακό περιβάλλον που βρίσκεται πέρα από την τηλεόραση.

Ω, ναι, είναι όλοι τους υπέροχοι, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερους. Μόνο που η απαίτηση από έναν σύγχρονο φορέα δεν τελειώνει στα καλά ντοκιμαντέρ, στις ποιοτικές σειρές, στη διαφύλαξη του αρχείου και στην εγκυρότητα της ενημέρωσης. Αυτά είναι τα αυτονόητα. Στην κοινωνία των δικτύων, υπουργέ, δεν δημιουργείς έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα με το μάτι στο γυαλί και το αυτί στο μεγάφωνο. Οι έννοιες του «μέσου» της «ενημέρωσης» και της «ψυχαγωγίας» έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που, υπουργέ μου, δεν αρκεί να είσαι χρόνια στην πιάτσα για να το αντιληφθείς – εν προκειμένω πρόκειται για μειονέκτημα. Η επιτροπή είναι άψογη. Αλλά αν δεν είναι ανεπαρκής, τότε είναι λειψή. Δεν έχει τον άνθρωπο που θα της εξηγήσει πολύπλοκες έννοιες και καινούργια σενάρια. Και, δυστυχώς, το «να βρούμε κάποιον για το internet» δεν κάνει πλέον δουλειά, την καταστρέφει.

Ποιος σας λείπει; Κάποιος νέος, κάτω των 40 ετών, με σπουδές στις ΗΠΑ και εμπειρία σε μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Και, ναι, δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει ελληνικά. Όχι, δεν έχω να σας συστήσω κάποιον. Βρείτε τον. Δουλειά σας είναι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS