ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Πλήξη αβάσταχτη

Είναι όλα πολύ βαρετά. Αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση, διαβάζουμε στο χαρτί ή στην οθόνη. Σκέφτομαι, άρα βαριέμαι. Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές είναι βασανιστικό, λες και κάποιος αόρατος σαδιστής κάθεται και στήνει θέματα μαζί με τα πάνελ τους. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, να ξεκινάει με έναν ειδικό που ερωτάται για πολλοστή φορά σχετικά με τον δείκτη προστασίας του εμβολίου (λες και είναι αντηλιακό), τη μετάλλαξη του ιού, τα σχολεία και τις εκκλησίες. Υπάρχουν δύο προφανείς εξηγήσεις του φαινομένου: είτε συμμετέχουμε όλοι σε ένα σατανικό πείραμα, είτε μας θεωρούν ηλίθιους. Ναι, ξέρω, δεν υπάρχουν άλλα θέματα για να ασχοληθούν τα μέσα. Όμως πλέον βλέπω την κυρία Παγώνη και τη συγχέω με τη Λίτσα Πατέρα, την αστρολόγο. Άλλωστε συχνά και οι δύο λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα: «η εβδομάδα που αρχίζει είναι κρίσιμη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως το τέλος του μήνα, τα βάρη θα αρχίσουν να φεύγουν την άνοιξη». Έλεος. Ας προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ μία 48ωρη απεργία.

Και μετά βγαίνουν οι διεθνολόγοι. Αυτήν την περίοδο έχω πλέον πειστεί ότι έχουμε περισσότερους επιδημιολόγους και διεθνολόγους από όσους χρειαζόμαστε. Ο προκλητικός Τσαβούσογλου, ο ημίτρελος Ερντογάν και ποιος θα πάρει τηλέφωνο να ξυπνήσει τον Μπάιντεν. Θα μου δείξετε το ζώδιο της εβδομάδας που ξεκινάει με την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. Και θα έχετε δίκαιο.

Όμως όλο αυτό βγάζει πλέον ένα τεράστιο χασμουρητό. Ενδεχομένως αυτή να είναι και η πιο υγιής αντίδραση. Είτε καταλαβαίνεις, είτε δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στα ελληνοτουρικά, η αδιαφορία για το θέμα είναι η πιο λογική στάση. Άλλωστε δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Και η πλήξη επιμένει να τρυπάει με καρφίτσες το μυαλό. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Και επιτέλους, τι θα γίνει με το κυνήγι; Χιλιάδες σκληροί άνδρες, με θηριώδη SUV, GPS, κάνες δουλεμένες από ρομπότ, διόπτρες και αδιάβροχες στολές, περιμένουν να γίνουν ένα με τη φύση, να αναμετρηθούν με αρχέγονες προκλήσεις, να σταθούν απέναντι στα αγριογούρουνα και κάτω από το αυθάδες πέταγμα της πάπιας. Κυνηγοί. Θύματα του παραλογισμού που έφερε η πανδημία. Ψυχούλες μου…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]