ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ο Πόντιος που θέλει να γίνει προφήτης

Τον Dirty Harry τον ξέρουμε εδώ και 50 χρόνια, από τότε που ο Κλιντ Ιστγουντ έδωσε πρόσωπο στον επιθεωρητή Κάλαχαν. Ωραίος τύπος. Μπορεί να είχε περίεργους τρόπους, πλην όμως πάντα ήταν στη σωστή πλευρά της αστυνομικής ιστορίας. Τον Wiseman Harry μόλις τον μαθαίνουμε. Είναι επικεφαλής στη «Συναγωγή Εκκλησίων των Εθνών Θεσσαλονίκης». Η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση σε αυτά. Πρώτα ήταν ο Κούδας που, ως θεότητα, διατηρούσε σχέση με τον Βούδα. Τώρα είναι ο Harry που μιλάει απευθείας με τον Θεό.

Ο Wiseman (ή «Ανθρωπος του Θεού») Harry συνελήφθη επειδή έκανε μία επίδειξη εξορκισμών στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Και αν σκεφτεί κανείς μόνο τις πολιτικές συγκεντρώσεις που έχουν λάβει χώρα στην Αριστοτέλους, θα καταλάβει ότι το μέρος είναι γεμάτο δαίμονες και περίεργα πνεύματα. Αντί να διώξει αυτά, ο Harry, έκανε εξαγωγή δαίμονα από άτυχες κυρίες. Πώς κάνουμε εξαγωγή φρονιμίτη; Κάτι χειρότερο. Και χωρίς αναισθησία. Μετά η Αστυνομία μάζεψε τον Harry γιατί, είπαμε, είναι Wiseman, αλλά δεν είναι και Potter. Ομως αυτή δεν είναι η μοίρα τόσων και τόσων μαρτύρων της πίστης; Από εκεί πάει και ο Harry.

Με τον Harry αισθάνομαι ότι διατηρώ μία καρμική σχέση καθώς μοιραζόμαστε την ίδια ημερομηνία γενεθλίων. Μην είναι η σχέση που είχε ο (Better Call) Σαούλ με Εκείνον που κατεδίωκε; Θα δείξει. Ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης, λοιπόν, γεννήθηκε τη μέρα που έκλεινα τα 18 (αυτό και αν είναι σημάδι!) στον Αγιο Αθανάσιο της Δράμας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πήγε στην Ολλανδία, έγινε επιχειρηματίας και τότε ήρθε σε επαφή με τον Θεό. Προσωπική επαφή, κανονική. Διαβάζοντας το βιογραφικό του Χαράλαμπου, που έγινε Harry, ο Παντοδύναμος του αποκάλυψε το σχέδιο Του για τη ζωή και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

Μισό λεπτό, εδώ χρειάζεται μία αναγκαία παρένθεση. Είσαι ο Θεός. Ο ποιητής των όλων, το λένε και τα κάλαντα. Εχεις φτιάξει όσα βλέπει το τηλεσκόπιο James Webb και ακόμα παραπέρα. Και πας και βρίσκεις έναν Πόντιο, τον Χαράλαμπο τον Τσακωνίδη από τη Δράμα για να του πεις το σχέδιο Σου; Δηλαδή ακούστηκε μία φωνή από τον ουρανό που έλεγε «Μπάμπη σε θέλω»; Μέγας είσαι Κύριε!

Συνεχίζουμε. Εχοντας μπριφαριστεί από τον ίδιον τον Θεό, ο Harry ταξιδεύει στη Νιγηρία. Οχι για να βρει τον πρίγκιπα που στέλνει τα mail και του μπλόκαραν τα λεφτά στην τράπεζα, αλλά για να γίνει ο ίδιος πρίγκιπας. Εκεί έμεινε δέκα χρόνια δίπλα στον Προφήτη Τ. Μπ. Τζόσουα. Και ο Προφήτης είχε προσωπική επαφή με τον Θεό. Τόσο στενή επαφή, ώστε ίδρυσε την Εκκλησία, παράρτημα της οποίας έφτιαξε ο Harry στη Θεσσαλονίκη. Η Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2015, τρεις μήνες μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σωστή η σκέψη του Harry. «Εδώ πίστεψαν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί να μην πιστέψουν και της Εκκλησία της;»

Ε, από τότε γίνονται πράματα και θάματα. Κυρίως θάματα. Οπως διαβάζουμε στο site, ο Harry (ακούει και στο «πατέρας Χαράλαμπος» που φέρνει πιο δραμινό), εκτός από εξορκισμούς θεραπεύει και σοβαρές ασθένειες, όπως τον καρκίνο. Παρεμπιπτόντως, κάτι που ήθελα πάντα να ρωτήσω. Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα ακούει για θαύματα χριστιανικής φύσεως. Και όλοι θεραπεύουν λεπρούς, τυφλούς, ανάπηρους, καρκινοπαθείς. Χάθηκε ο κόσμος να θεραπεύσουν, έστω για μία φορά, κάποιον φαλακρό; Θα ήταν και πολύ πιο πειστικό.

Ομως από τη στιγμή που ο Harry αποφάσισε να βγει προς τα έξω και να εκτεθεί στον ανταγωνισμό, άρχισαν και τα προβλήματά του. Διότι δεν μπορείς να μιλάς για θαύματα και να κάνεις εξορκισμούς ακριβώς μπροστά στην πόρτα του βασικού παίκτη της αγοράς. Είναι σαν να στήνεις πάγκο με κρέατα έξω από τη Βαρβάκειο. Και κάπως έτσι ο Harry οδηγήθηκε ως Χαράλαμπος με χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης και πήρε τακτική δικάσιμο. «Αν έθεσαν εμένα υπό διωγμό, τότε θα θέσουν και εσάς» είπε προς τους πιστούς του. Μάλιστα. Προς το παρόν, καλό είναι οι πιστοί να κάνουν τις δωρεές τους στην Εκκλησία που δέχεται και PayPal. Ετσι θα σπείρουν στο Βασίλειο του Θεού.

Στον επίσημο κόμβο της ιστοσελίδας του Harry υπάρχει σήμανση ώστε οι πιστοί να αποφεύγουν τους απατεώνες. Ποιοι είναι αυτοί; Κάποιοι που έχουν δημιουργήσει στα social σελίδες στο όνομα της Εκκλησίας των Εθνών. Η αυθεντική σελίδα έχει 21.000 ακολούθους. Δεν τους λες και λίγους. Τα σχόλια είναι σχεδόν στο σύνολό τους στα αγγλικά και δοξάζουν τον Κύριο για την απελευθέρωση του Harry -λες και χρειαζόταν θεϊκή παρέμβαση για να αφεθεί ελεύθερος. Αν πάντως έχει τόσο κόσμο που τον ακολουθεί, δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και καμιά πιο θορυβώδη κατάσταση. Αλλωστε σε αυτά τα πράγματα, ένας «διωγμός» είναι το υλικό που κάνει την πίτα να φουσκώνει. Kαι αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, ο Harry θα πάρει τους πιστούς και θα αναζητήσουν καταφύγιο στις κατακόμβες του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ετσι όπως θα είναι στην Αριστοτέλους, μπορούν να τρέξουν στο σταθμό της Βενιζέλου, μόνο να προσέξουν μην πατήσουν τα αρχαία.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]