ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Το μυαλό και οι τσέπες

paoΌταν τελειώνεις ένα τελικός ψάχνουμε πάντα να βρούμε αυτόν που δικαιούται να πάρει το κύπελλο στο σπίτι του. Η προφανής απάντηση είναι ο Μπεργκ που πέτυχε τρία γκολ και, ούτως ή άλλως, θα βάλει σε ένα ράφι τη διάκριση του MVP. Όμως αυτόν τον τίτλο του Παναθηναϊκού μπορεί να τον διεκδικήσει και ο Γιάννης Αναστασίου. Έφτιαξε μία καλή ομάδα με προϋπολογισμό υποπολλαπλάσιο του ΠΑΟΚ, της δίδαξε να παίζει φρέσκο, πιεστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, την κράτησε όρθια στις στραβές και τώρα την ποτίζει σαμπάνια. Βέβαια το κύπελλο στο σπίτι του μπορεί να το πάρει και ο Γιάννης Αλαφούζος που μπήκε μπροστά στα δύσκολα, ρίσκαρε αρκετά και, προς το παρόν, δύναται να δηλώνει δικαιωμένος. Εν τέλει το κύπελλο μπορεί να το ζητήσει και ο τελευταίος οπαδός του Παναθηναϊκού που παρέμεινε πιστός στην ομάδα, σκίζοντας σελίδες από ημερολόγιο με πέτρινα χρόνια.

Και τώρα ας κοιτάξουμε απέναντι, την ομάδα του Ιβαν Σαββίδη ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έφτασε στο ΟΑΚΑ με πομπή αντίστοιχη του Ομπάμα. Ο Σαββίδης και οι διάφοροι συνεργάτες του πρέπει να βρουν και να καταλάβουν τι κάνουν λάθος. Διότι ξεκίνησε τη χρονιά με επενδύσεις και πρόσληψη μεγάλου ονόματος για τον πάγκο. Αγόρασε παίκτες τον Ιανουάριο, απομάκρυνε τον προπονητή και πότισε το χορτάρι με μαγκιά και ντεμοντέ τσαμπουκάδες. Όμως το πρόβλημα παραμένει: ο ΠΑΟΚ κάτω από τα Τέμπη μετατρέπεται σε μία ομάδα μικσομεσαίου αγωνιστικού βεληνεκούς. Επιτέλους, κάποτε, κάπως, πρέπει να αποκτήσει ανάστημα αντάξιο του κόσμου που τον ακολουθεί. ‘Έφυγα από το ΟΑΚΑ βλέποντας δίπλα μου θλιμμένα, κουρασμένα πρόσωπα. Ναι, ξέρω, του χρόνου πάλι. Γιατί ΠΑΟΚ είσαι. Φτάνει.

Κατά τα λοιπά, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν σπουδαία, με εξαίρεση μερικά βαρελότα και μικρά επεισόδια. Βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο πολιτισμού χωρίς κενά στις κερκίδες χρειαζόμαστε ακόμα δρόμο. Εννοείται ότι αυτό που θα συζητηθεί περισσότερο είναι το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα». Η ΕΠΟ ζήτησε να κατέβει. Τι ήθελαν να πουν οι ποιητές; Ήταν η απάντηση στη «μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών» που, ισχυρίζονται ότι, έκαναν οι οπαδοί του Άρη για να δουν τελικό κυπέλλου. Και τα ναρκωτικά; Είναι οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS