ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ενας οπαδός του Πούτιν

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα, σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος. Διαλέξαμε έναν 40χρονο ελεύθερο επαγγελματία και προσπαθούμε να εισχωρήσουμε στο μυαλό του, να καταλάβουμε για ποιο λόγο στηρίζει το ξανθό γένος και τον ηγέτη του

Είναι πολύ θυμωμένος. Εξαλλος. Πριν από λίγο άκουσε στο ραδιόφωνο ένα λαπά να αποκαλεί «πουτινάκια» τους υποστηρικτές του μεγάλου. Εύκολα τον σάπιζε στο ξύλο. Και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Οταν θολώνει σκέφτεται απίστευτα πράγματα. Ας πούμε να φορέσει μία παραλλαγή, να ράψει επάνω τις σημαίες της Ελλάδας και της Ρωσίας και να πάει στην πρώτη γραμμή, να κόψει αφτιά Ουκρανών. Βέβαια οι Ουκρανοί είναι ορθόδοξοι. Πρόβλημα. Αν ήταν μουσουλμάνοι θα βόλευε περισσότερο, όπως τότε στη Βοσνία που, όπως άκουσε, πήγαν κάτι λεβέντες βετεράνοι του Αφγανιστάν και γέμιζαν κράνη με αφτιά και μύτες. Τέλος πάντων, ας είναι ορθόδοξοι οι Ουκρανοί. Ο μεγάλος ξέρει. Υπηρετεί ένα σχέδιο που δεν είναι απαραίτητο να αντιλαμβανόμαστε όλοι. Βλέπει μακριά, ως εκεί που οι προφητείες των γερόντων εφάπτονται με τον ορίζοντα της πραγματικότητας.

Ο άνθρωπος μας είναι 40 ετών και ελεύθερος επαγγελματίας. Δηλώνει πατριώτης, ευσεβής χριστιανός (στο μέτρο του δυνατού), μισεί την παγκοσμιοποίηση και πιστεύει ότι αν οι σκοτεινές δυνάμεις άφηναν τα πράγματα να κυλήσουν, ο Τραμπ και ο Πούτιν θα έφτιαχναν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι ηλίθιος και μάλιστα κλινικά αποδεδειγμένα καθώς αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Δεν ψηφίζει στις εκλογές αν και τώρα σκέφτεται να επιβραβεύσει τη γενναία στάση του Κυριάκου Βελόπουλου που στέκεται αντρίκια δίπλα στη Ρωσία. Πώς πάει από μόρφωση; Οι περισσότεροι άνθρωποι πρώτα εξερευνούν τον κόσμο που βλέπουν γύρω τους και μετά στέλνουν τη ματιά στο άγνωστο. Ο δικός μας το έκανε αντίστροφα. Πρώτα έστειλε τη ματιά στο άπειρο του Διαστήματος, στην καρδιά του γαλαξία, εκεί που τα Νεφελίμ, οι Ελοχίμ και οι πρόγονοί μας οι Ελ δίνουν την αέναη μάχη. Και μετά, με τη βοήθεια του Δημοσθένη Λιακόπουλου και του προέδρου Βελόπουλου, τρύπησε τη στρατόσφαιρα και άρχισε να παρατηρεί από άλλη γωνία τα πράγματα στη Γη. Και ο Πούτιν είναι πάντα εκεί. Ακόμα και αν δεν φαίνεται. Θα πρέπει να κοιτάξεις καλά για να τον βρεις. Η μορφή του είναι μέσα σε εικόνες σε κελιά μοναχών στο Ορος, παίρνει το σχήμα αγγέλου. Το όνομά του σχηματίζεται από τις λέξεις που διάλεξε ο γέροντας στις προφητείες για το ξανθό γένος. Αν ο άνθρωπος μας δεν ήταν βαθύτατα ηλίθιος, ίσως και να καταλάβαινε ότι στο πρόσωπο του Πούτιν εκπληρώνονται υποδόρια οι προσδοκίες για έναν ορθόδοξο πατερούλη, για έναν Αρχάγγελο με πυρηνική ρομφαία, για αυτόν που θα μας δώσει πίσω την Πόλη και δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε με 14 εκατομμύρια Τούρκους.

Το παλικάρι μας είναι ποτισμένο μέχρι το μεδούλι με τις προφητείες για το ξανθό γένος. Πιστεύει σε αυτές. Αρα αποδέχεται το γραφτό. Είναι ένας αξιολύπητος μοιρολάτρης, απλώς δεν το ξέρει ακόμα και αν το μάθει, δεν θα το καταλάβει. Και λησμονεί ή ηθελημένα αγνοεί όσα πάει να του πει η Ιστορία. Ας μην πιάσουμε τα Ορλοφικά, γιατί θα πάμε αρκετά πίσω. Ομως το αγόρι μας δεν ξέρει πώς η Ρωσία πήγε να αρπάξει τον Αγιον Ορος και ήταν οι συγκυρίες που, τελικά, ευνόησαν την Ελλάδα. Δεν θυμάται τη συμφωνία του Λένιν με τον Κεμάλ, ούτε έχει διαβάσει κάτι για το ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στον Εμφύλιο. Οταν διαδήλωνε για τη Μακεδονία, η Ρωσία αναγνώριζε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Και όταν, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση, τους ζητήσαμε να κόψουν δραχμές, εκείνοι πήραν τηλέφωνο τη Μέρκελ -η καλύτερη υπηρεσία που μας προσέφεραν. Ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης έμεινε ακίνητος, σε στάση υπόκλισης. Ναι, βέβαια, ο γέροντας είπε ότι το ξανθό γένος θα καταστρέψει την Τουρκία και θα μας δώσει πίσω όσα μας πήραν. Προς το παρόν, το ξανθό γένος εξήγησε στους τουρίστες του ότι δεν πειράζει που έγινε τζαμί η Αγία Σοφία. Δεν θα πληρώνουν το εισιτήριο του μουσείου.

Ο φίλος μας αισθάνεται ότι μοιράζεται με τον Πούτιν το ίδιο μίσος για τη Δύση. Είναι και ένα από τα ελάχιστα σημεία επαφής που βρίσκει με τους αριστερούς -κατά τα λοιπά τους σιχαίνεται. Εκείνοι μισούν τον καπιταλισμό και το ΝΑΤΟ, αυτός μισεί την παγκοσμιοποίηση. Εχει χάσει τον μπούσουλα εδώ και καιρό. Νομίζει ότι η Ρωσία είναι αυτό που απέμεινε από το παλιό σύμπαν, ο θύλακας αντίστασης απέναντι σε ένα κόσμο χωρίς θρησκείες, χωρίς φύλο, χωρίς πατρίδα, χωρίς αξίες. Ναι, ξέρει ότι δεν θα άντεχε να ζήσει ούτε ένα μήνα εκεί. Κάποιος θα τον μπαγλάρωνε και δεν θα καταλάβαινε και τον λόγο. Αλλά και στη Δύση δεν θα μπορούσε να σταθεί. Αισθάνεται ότι δεν έχει τα προσόντα. Και αυτό του προκαλεί φθόνο. Γιατί είναι ένας λειψός δυτικός που δεν μπορεί να γίνει ούτε ανατολίτης. Είναι, δηλαδή, Ελληνάρας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]