ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ο Τζεφ και οι 499 σύντροφοι

Οι τιμές στα διεθνή χρηματιστήρια πέφτουν. Προχθές ο Τζεφ Μπέζος έχασε 3,4 δισ δολάρια. Εγώ αμφιβάλλω και αν έχασα έστω μία τρίχα από τις λίγες που μου απέμειναν. Μαντέψτε όμως ποιος από τους δυο μας κοιμάται καλύτερα τα βράδια.

Ο Τζεφ έχει περιουσία 110 δισ δολαρίων και κουβαλάει στην καμπούρα του ίσως το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι τον πόνεσα κάπως γιατί όποιος έχει περάσει διαζύγιο ξέρει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σίγουρα σε μένα είχε βγει φθηνότερα, αλλά και πάλι, αν καθόμουν σε ένα μπαρ με τον Τζεφ, θα βρίσκαμε κοινά σημεία για να πάμε τρία ποτά πιο κάτω -θα πλήρωνα εγώ, κανένα πρόβλημα. Ο Τζεφ πληρώνει ανθρώπους για να μετρούν τα μηδενικά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Βέβαια όταν έχεις τόσα λεφτά, δεν στέλνεις dick pics, δηλαδή φωτογραφίες των γεννητικών σου οργάνων, στην ερωμένη σου. Στέλνεις ένα jet, μία λιμουζίνα, ένα διαστημόπλοιο ή ένα άρμα μάχης, να στη φέρει και να τα δει από κοντά. Τέλος πάντων, ο φίλος Τζεφ παρασύρθηκε, έκανε την κουταμάρα, πλήρωσε και είναι πλέον ελεύθερος να στέλνει φωτογραφίες όπου θέλει. Προς το παρόν, αυτός και άλλοι 499, έχουν άλλα προβλήματα για να λύσουν. Οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν αυτές τις μέρες το 2,1% της περιουσίας τους. Αιτία είναι το σάλπισμα εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, καθώς ο Τραμπ επιμένει στη θέσπιση υψηλότερων δασμών και οι Κινέζοι τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.

Ο Τζεφ και οι 499 σύντροφοι του έχουν ένα κάποιο πρόβλημα αφού όποιο χρηματιστηριακό χαρτί και αν σηκώσεις, θα τους βρεις από κάτω. Όλοι μαζί, έχουν περιουσία 5,4 τρισ δολαρίων. Κοινώς αν θέλουν, αγοράζουν μία ευρωπαϊκή χώρα. Αγοράζουν την Αφρική και κάνουν σαφάρι. Δεν θα κάνουν τίποτα από όλα αυτά. Πρώτα θα πουλήσουν μετοχές. Μετά επιχειρήσεις. Μετά μπορεί να ξεφορτωθούν ακίνητα. Και όσο φτερνίζονται αυτοί οι 500 τύποι, τόσο θα πεθαίνουν από πνευμονία όσοι βρίσκονται από κάτω. Δικός τους είναι ο κόσμος, κανένας δεν θα τους ζητήσει λογαριασμό. Και αν κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα σου έρθει ένα dick pic, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσεις σε ποιον ανήκει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS