ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Το Good Bye Lenin του ΣΥΡΙΖΑ

Κάποια στιγμή θα επιστρέψουν τα παιδιά από τις διακοπές στα Εξάρχεια ή στις Σχολές. Και θα αποφασίσουν να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου που, όπως μας ενημέρωσε και ο Πολάκης, το σεβάστηκαν ως και οι ναζί κατακτητές -να το ήξεραν τότε οι αντιστασιακοί, να έστηναν λημέρι μέσα στο Πολυτεχνείο.

Θα γίνουν οι γνωστές πορείες και, στην ουρά τους, τα παραδοσιακά επεισόδια, με τις μολότοφ και τα αγόρια που θα μάχονται το ταξικό κράτος καταστολής της Δεξιάς. Η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Θα συνταχθεί με τους μπαχαλάκηδες; Θα βγουν στα πρωινάδικα τα στελέχη και θα πουν ότι ναι μεν καταδικάζουν τα επεισόδια, πλην όμως η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών προκαλεί αντιδράσεις κ.λ.π. Εντάξει είναι όλα αυτά, έχουν το ακροατήριο τους, αλλά τα λες στρίβοντας τσιγάρο για να το κάνεις κατηφορίζοντας προς τα μονοψήφια.

Εχετε προσέξει πώς αρθρώνεται ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ; Με κεκτημένη ταχύτητα από την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης. Η Δεξιά, οι φιλελεύθεροι, οι νεοφιλελεύθεροι, το κράτος καταστολής και τα ρούχα της Μαρέβας. Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν αυτά που η λαϊκή ψήφος απέρριψε δύο φορές μέσα σε δύο μήνες. Αν βάλεις από δίπλα και τη «ζύμωση» για την «ανάκτηση του αριστερού στίγματος», αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν έμαθαν το εκλογικό αποτέλεσμα και ζουν το δικό τους «Good Βye Lenin», βλέποντας Ακριβοπούλου σε βίντεο.

Διαβάζεις, ας πούμε, τα tweets του Χρήστου Σπίρτζη (που ανησυχεί και για τον Καλογρίτσα) και αναρωτιέσαι τι ακριβώς εννοεί με τους «φιλελεύθερους δογματισμούς». Ακούς το άλλο στέλεχος που μας καλεί να αντισταθούμε, αλλά δεν μας λέει αν θα αρχίσουμε το αντάρτικο μετά τις διακοπές, αν θα βγούμε στα Τουρκοβούνια ή θα το πιάσουμε από πιο ψηλά, από Πάρνηθα. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι εκτός από τις εκλογές, έχασαν και τον χώρο του Κέντρου. Και αν ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ανακοινώσει και τη μονιμοποίηση της «13ης σύνταξης», θα αρχίσουν να χάνουν και παραδοσιακούς πελάτες. Διότι μπορεί να επέστρεψε η Δεξιά, όπως λένε, αλλά εμείς, προς το παρόν, βλέπουμε μία κεντρώα κυβέρνηση με μερικές δεξιές πινελιές. Περιμένουμε βέβαια και τη συνέχεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS