ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Perfect day

IMG_8523Στις 10 Ιουλίου 2014, δηλαδή χθες, μία βουλευτής έκανε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, ένας βουλευτής αποπέμφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του και ένας άλλος πήγε στη φυλακή -πιο συχνά πηγαίνουν φυλακή Έλληνες βουλευτές παρά παίκτες της Μονόπολης. Επίσης σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού βίου με μεθόδους εκτός πολιτικού fair play. Όλα αυτά έγιναν σε λιγότερο από έξι ώρες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα τα ΜΑΤ έπαιξαν ξύλο με απολυμένες καθαρίστριες. Και επειδή έχουν προηγούμενα μεταξύ τους, πήραν και μία για λάφυρο μέσα στην κλούβα, για να βρεθεί τελικά στο νοσοκομείο. Αντιθέτως ο υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε να πάρει ούτε σεντ από τους ώμους των φορολογουμένων. Πλένοντας τα χέρια του μας εξήγησε, δια κύκλων, ότι οι δανειστές αρνήθηκαν να μειώσουν τη φορολογία. Και το είπε με τέτοια ειλικρίνεια και τόσο κυνισμό που καταλαβαίνεις ότι το σημαντικότερο προσόν για το χαρτοφυλάκιο είναι η καλή χρήση αγγλικών, προκειμένου να υπάρχει ευχερής συνεννόηση με τους αρμοδίους για τη λήψη αποφάσεων.

Έξι ώρες. Αρκετός χρόνος για να μάθουμε ότι 14 γιατροί έστησαν κομπίνα εκατομμυρίων με υπερβολικές συνταγογραφήσεις -λιγότερες συνταγές συμπληρώθηκαν σε χαράκωμα στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Όμως την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος έστελνε στα μέσα μια ανακοίνωση με την οποία θέλει να μας πει ότι ένας στους πέντε ασθενείς αδυνατεί να πληρώσει τα φάρμακά του -ίσως αν μοιράζαμε αλλιώς τις συνταγές να πετυχαίναμε κάτι καλύτερο. Αν η ανακοίνωση είχε πόδια δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά γιατί οι κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν. Οι Έλληνες συμπαραστάθηκαν στους Παλαιστινίους εγκλωβισμένοι σε μποτιλιάρισμα, με την πρόφαση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Έξι ώρες. Αν πάρεις τα ίδια γεγονότα και τα βάλεις πάνω στην ίδια μέρα, αλλά σε άλλη χρονιά, στο παλιό σύμπαν, θα δεις ότι απλά δεν χωράνε. Θα έβγαιναν από τη μέρα, θα έκαναν θορυβώδη τη νύχτα. Ο σταρ θα έκανε έκτακτη εκπομπή με βερμούδα, οι κουβέντες θα ανέβαιναν ψηλά μαζί με τον καπνό από το φιδάκι. Και όμως, έχουμε ενσωματώσει την ακρότητα μέσα στην καθημερινότητά μας με τέτοιο τρόπο, που ξεχάσαμε πώς ήταν η κανονική ζωή -αν τη ζήσαμε ποτέ.
Έξι ώρες ήταν μόνο. Μέσα σε μία ζεστή κανονική, καλοκαιρινή μέρα, υπέροχη, ιδανική για να ταΐσεις τα ζώα αν δεν αισθανόσουν ότι είσαι ένα από αυτά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS

[tag_groups_alphabet_tabs exclude_letters=”” hide_empty=1 smallest=16 largest=26]