ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

H ψυχή μας στη Ψυττάλεια

Παρακολουθώ εκστατικά τις επιστημονικές ανακοινώσεις για τα ευρήματα στα λύματα. Διότι τα λύματα, οι ανθρώπινες απεκκρίσεις, έχουν την αλήθεια. Τα επιστημονικά όργανα βυθίζονται στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και μας αποκαλύπτουν την απόλυτη, την πεντακάθαρη αλήθεια.

Δεν είναι μόνο το επιδημιολογικό φορτίο που αποτυπώνεται στα λύματα. Είναι και ο καθρέφτης της ψυχής μας. Μαθαίνουμε και πώς πάει η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών. Παρατηρούμε, για παράδειγμα, θεαματική αύξηση στην κατανάλωση κοκαΐνης. Βλέπουμε ότι τα αντικαταθλιπτικά σπάνε ταμεία. Η κάνναβη παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις. Όλα αυτά μέσα από τα λύματα. Διότι το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος. Και αυτά που δεν μπορείς να φωνάξεις, που δεν ξεπλένονται με δάκρυα, λέγονται με τα λύματα. Συχνά ακούμε διάφορα μεγαλόστομα για το πού ακουμπάει η ψυχή μας. Δεν ξέρω αν ισχύουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν στήσεις αφτί στην Ψυττάλεια θα την ακούσεις καθαρά να σου λέει ότι ζορίζεται.

Είναι η πρώτη εβδομάδα με θερινή ώρα. Αυτό συνήθως έχει ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μας. Η μέρα μεγαλώνει και το καλοκαίρι αρχίζει να αχνοφαίνεται στο βάθος του ημερολογιακού ορίζοντα. Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει και φέτος. Η μέρα μεγαλώνει, συνεπώς θα φεύγει πιο αργά. Ζούμε σε μία περίοδο που, τι αμαρτία, θέλουμε ο χρόνος να τρέξει πιο γρήγορα. Τώρα η μπάρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα πέφτει μία ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα. Και εμείς θα περιμένουμε να περάσουν οι μέρες και να ανοίξει η πλατφόρμα. Πάντα ανοίγει μία πλατφόρμα. Για εμβόλιο, για επιδότηση, για επιστρεπτέα προκαταβολή, για ενοίκιο, για κάτι τέλος πάντων.

Το ζώδιο της εβδομάδας είναι ελαφρώς δύσθυμο. Χασκογελάει με την κρισιμότητα της εβδομάδας και τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι των ειδικών. Θα ανοίξουν τα σχολεία; Και τι θα γίνει με το λιανεμπόριο; Και υπάρχει, στα αλήθεια, περίπτωση να έχουμε εστίαση σε ανοιχτούς χώρους από τα μέσα του μήνα; Και που και που πετιέται κανένας φασουλής και τα βάζει με τον Καβάκο που δήλωσε ότι έφυγε από την Ελλάδα λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά δεν είναι μόνο οι ψυχές μας στην Ψυττάλεια. Συχνά είναι και η Ψυττάλεια στις ψυχές μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS