ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

To τέλος των δικαιολογιών

Είναι από τις στιγμές που θέλεις να βουτήξεις από τον γιακά όποιον τολμήσει να εκστομίσει μία δικαιολογία. Ισως και να του πεις και καμιά κακιά κουβέντα. Εξαρτάται πόσο εκνευρισμένος είσαι. Αν έμεινες επτά ώρες στην Αττική Οδό, κατάφερες να γυρίσεις σπίτι και το βρήκες χωρίς ρεύμα, ακόμα και αν αρπάξεις κάποιον από το μαλλί, δεν θα σε φορτώσουμε με άδικο. Ολοι μας θέλουμε να διαολοστείλουμε κάποιον. Ακόμα και αν δεν ξέρουμε ποιον.

Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν υπάρχει ούτε κλιματική αλλαγή, ούτε ατομική ευθύνη, ούτε νταλίκες που δίπλωσαν και κεραυνοί που έπεσαν επάνω στον υποσταθμό. Δηλαδή και να υπάρχουν, δεν ενδιαφέρουν καθόλου εκείνον που αποκλείστηκε στη Μεσογείων ή παγώνει στο σπίτι του χωρίς ρεύμα. Φταίει η κυβέρνηση, φταίει η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Αττική Οδός. Ομως τώρα οι άθλιοι των αποκλεισμένων δρόμων, οι παγωμένοι του blackout, δεν ψάχνουν να δουν ποιος φταίει. Και τους φόρους τους πληρώνουν, και ζεματιστό λογαριασμό ρεύματος πήραν και 2.80 δίνουν για κάθε διέλευση. Εχει καταντήσει αηδία. Και επιτέλους, ειδικά για την Αττική Οδό, κινήθηκε ο εισαγγελέας. Θα αποδοθούν, αλήθεια, ευθύνες ή θα ζεστάνει ο καιρός και θα μαλακώσουν οι συνέπειες; Ας ξεκινήσουμε με κανένα μήνα δωρεάν διελεύσεις και βλέπουμε. Και αλήθεια, θα αποζημιώσει κανείς αυτούς που εγκλωβίστηκαν ή θα πρέπει να καταφύγουν σε αγωγές επί αγωγών;

Ναι, τα λέμε κάθε χρόνο ότι η χώρα είναι άμαθη στα χιόνια, δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, ούτε καν την παιδεία -μην αφήσουμε έξω τους συμπολίτες μας που την είδαν οδηγοί στο Ράλι των Χιλίων Λιμνών και βγήκαν στο δρόμο. Ομως αφού τα λέμε κάθε χρόνο, σημαίνει ότι, τελικά, δεν είναι και κάτι το πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Και για άλλη μία φορά ένα κομμάτι του μηχανισμού σκεπάστηκε από το χιόνι. Τι έπρεπε να γίνει; Ε, λοιπόν, είμαστε σε φάση που δεν μας ενδιαφέρει η απάντηση. Ας έκοβαν από νωρίς την κυκλοφορία, ας έκοβαν τον λαιμό τους. Και ας έβαζαν συνεργεία να είναι σε άμεση ετοιμότητα για την ηλεκτροδότηση. Εν τέλει ας βγει κάποιος να πέσει στα γόνατα, να ζητήσει συγγνώμη, να πει κάτι σε αυτούς που υπέφεραν. Μόνο μην πει για κλιματική αλλαγή και πρωτόγνωρα φαινόμενα. Θα φάει χιονόμπαλα στη μούρη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS