ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Θα το βρουν μπροστά τους

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΒΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου το είπε εμφατικά και με ένταση που σε προειδοποιεί να μην απαντήσεις: «Τρομοκρατία είναι η δική σας κυβέρνηση. Την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η δική σας κυβέρνηση. Σε αυτή τη χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά». Έτσι δεν συμβαίνει πάντα; Όχι μόνο με την τρομοκρατία. Ας πιάσουμε κάτι πιο light. Οι προπηλακισμοί δεν είναι βία. Βία είναι η οικονομική πολιτική, η ταξική ανισότητα, η εισβολή στο Ιράκ. Και οι προπηλακισμοί; Είναι δίκαιη αγανάκτηση. Όμως αυτή τη φορά η κουβέντα ήταν περί τρομοκρατίας.

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, ο Σάββας Ξηρός, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ζητεί να μετατραπεί η κράτησή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, στο σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική. Είναι νόμιμο και αν κριθεί και ιατρικώς απαραίτητο, οι δικαστές οφείλουν να κρατήσουν τη ζυγαριά σταθερή. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης και η Βασιλική Κατριβάνου, έσπευσαν να παρασταθούν στον Σάββα Ξηρό. Φυσικά και είναι δικαίωμά τους. Όσο, όμως, δεν έχουν ανάψει και ένα κερί στη μνήμη των ανθρώπων που σκότωσε ο Ξηρός, τόσο θα υπόκεινται σε αυστηρό πολιτικό έλεγχο. Και όσο δεν συμπαρίστανται και σε κανένα κλεφτρόνι, φονιά ή βιαστή με αντίστοιχα προβλήματα, τόσο το κίνητρό τους θα επενδύεται με ιδιοτέλεια.

Μην κοροϊδευόμαστε. Και οι δύο βουλευτές βρίσκονται δίπλα στον Ξηρό προκειμένου να είναι ορατοί και αρεστοί στο πολιτικό ακροατήριο που συμπαθεί τον κρατούμενο. Δεν πρόκειται για περιορισμένο ακροατήριο, έτσι και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με μια φιλική αμηχανία. Εννοείται ότι ο Τσίπρας και ο κεντρικός κορμός στέκονται απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν είναι, όμως, εύκολο και ανέξοδο να καταδικάσουν όσους δείχνουν «κατανόηση».

Κάπως έτσι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσδιορίζει με τον δικό της τρόπο την τρομοκρατία και σπεκουλάρει πάνω σε εμφυλιοπολεμικά αντανακλαστικά. Πριν απο μερικά χρόνια οι αναφορές στον εμφύλιο θα ήταν γραφικές. Τώρα είναι επικίνδυνες. Αντίστοιχα, όταν ο λόγος του αρχηγού της αντιπολίτευσης υιοθετεί όρους από τον ποινικό κώδικα (εγκλήματα, ολοκαυτώματα και θηριωδίες) σπέρνει δόντια και θα θερίσει τέρατα. Κοινώς θα τα βρουν μπροστά τους. Από τον Ξηρό, μέχρι τον τύπο που θα βγει στο Σύνταγμα καβάλα στο άλογο, μετενσάρκωση του Άρη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS