ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Το νέο αντιμνημονιακό μέτωπο

Θα ακουστεί ένα πρωινό, κάπου στα μέσα του Νοέμβρη. Μάλλον στην εκπομπή του Παπαδάκη. Μπορεί να το πει πολιτικός, αν και ο δημοσιογράφος/σχολιαστής/εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής, έχει καλές πιθανότητες. «Οι ειδικοί ξέρουν, Γιώργο μου. Και καλό θα είναι να τους ακούμε. Αλλά, να το πούμε και αυτό, ο κόσμος έχει κουραστεί πια, έχει γονατίσει από τα μέτρα».

Στο μέλλον οι πολιτικοί επιστήμονες μπορεί να θεωρήσουν αυτό το «Αλλά» ως το Big Bang του νέου μετώπου ανάμεσα στους αρνητές/«δεν αντέχω άλλο» και στους υπολοίπους. Μία ετερόκλητη, ευκαιριακή συμμαχία ψεκασμένων, ανέμελων και ανθρώπων που πλήττονται ή και καταστρέφονται οικονομικά από τα μέτρα. Εννοείται ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία με την εποχή του αντιμνημονιακού αγώνα. Αλλωστε, και τα δύο ρεύματα πατούν σε πλατφόρμες με πολλά κοινά σημεία.

Μερικά παραδείγματα:

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα μιας σκευωρίας για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχει επιδημιολογικό πρόβλημα, όλα γίνονται για να μας κλείσουν μέσα, να μας φιμώσουν και να μας πάρουν τις περιουσίες.

Τα στοιχεία του ελλείμματος είναι «πειραγμένα», δεν χρωστάμε τόσα.
Στα νοσοκομεία πληρώνουν για να δηλώνουν τους νεκρούς ως θύματα Covid, φουσκώνουν τους αριθμούς.

Αντί για μέτρα λιτότητας, μπορούμε να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη.
Το lockdown είναι ηλίθιο μέτρο, μπορούμε να το ξεπεράσουμε με την ανοσία της αγέλης.

Να βγούμε από το ευρώ, εν ανάγκη ας φύγουμε και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα είμαστε κύριοι της τύχης μας.
Δεν έπρεπε να ανοίξουμε τα σύνορα στους τουρίστες, ο ελληνικός τουρισμός θα δούλευε το καλοκαίρι μόνο με τους Ελληνες, που θα χαίρονταν, επιτέλους, την πατρίδα τους.

Δεν πληρώνω!
Δεν φοράω μάσκα!

Να βγούμε στις πλατείες!
Ω, ναι! Να βγούμε στις πλατείες!

Δεν έρχεσαι ένα βράδυ να ακούσεις τι ωραία που τα εξηγούν ο Βαρουφάκης με τον Καζάκη;
Δες το βίντεο του Πετράκου να καταλάβεις τι γίνεται και τι μας κρύβουν!

Φυσικά και ο λαός μπορεί να κρίνει την Preliminary Debt sustainability analysis.
Δηλαδή εμείς δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για τον αλγόριθμο, το R0 και τις εστίες υπερμετάδοσης;

Μπορούμε να σωθούμε με το ρούβλι.
Μπορούμε να σωθούμε με το ρωσικό εμβόλιο.

Τέλος πάντων, μπορείτε και εσείς να προσθέσετε τα δικά σας στον κατάλογο, που είναι μακρύς, αλλά τελειώνει άσχημα. Και με έναν χορό. Στο Σύνταγμα στη μία περίπτωση, στο κλαμπ την άλλη.

Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν όλη αυτή η σούπα, που φτιάχνεται από ψεκασμένους, χαζοχαρούμενους, αλλά και από απελπισμένους, στο τέλος μετατραπεί σε κάτι πιο σταθερό, και διαθέσιμο προς πολιτική εκμετάλλευση. Ευτυχώς, με εξαίρεση τους Βελόπουλους, δεν φαίνεται κάποιος διατεθειμένος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι το εμβόλιο θα έρθει γρήγορα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS