ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Πώς περάσαμε το διήμερο

Αν παρουσίαζα τηλεπαιχνίδι θα είχα μία ερώτηση για τα μέτρα που ισχύουν σήμερα. Όμως θα ήταν επίφοβη καθώς από την εκφώνηση μέχρι την απάντηση μπορεί να είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Ίσως να ρωτούσα ποια πλατφόρμα θα ανοίξει την επομένη. Είναι ερωτήσεις που απαιτούν από τον παίκτη άμεση διασύνδεση σχεδόν με όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί αν και πλέον νομίζω ότι η συνεπής παρακολούθηση του Γιώργου Αυτιά καλύπτει το σύνολο της ύλης. Εν τέλει, ακόμα και αν δεν ανακοινώσει κάτι η κυβέρνηση, μπορεί να το ανακοινώσει ο Αυτιάς. Το ίδιο είναι. Ίσως και πιο έγκυρο.

Αν ήθελα, λοιπόν, να είμαι συνεπής ως προς τον τίτλο της στήλης, το ζώδιο της εβδομάδας έπρεπε να σας λέει σήμερα τι μέτρα θα ισχύουν την Παρασκευή ή, ακόμα καλύτερα, αν θα υπάρξουν αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο για τον καφέ σε take away τα Σαββατοκύριακα. Μπορεί, ας πούμε, να μην επιτρέπεται η πώληση φρέντο, αλλά μόνο ζεστού εσπρέσο που τον πίνεις μονοκοπανιά και δεν κάθεσαι στο μαγαζί. Ενδεχομένως να προκριθεί μόνο η πώληση ελληνικού καφέ που μπορείς να τον βάλεις σε φλιτζάνι για να σου πει τι μέτρα θα ισχύσουν το προσεχές διάστημα.

Κάποια στιγμή αυτό που ζούμε τώρα θα γίνει νούμερο Επιθεώρησης. Προς το παρόν είναι σκηνή από φαρσοκωμωδία. Όλα είναι τόσο αβέβαια που, αν τα δεις από διαφορετική γωνία, μπορεί να σου φανούν ελαφριά, ως και γελοία. Πόσα κρούσματα θα έχουμε αυτήν την εβδομάδα; Είναι να απορείς πώς δεν έχει βγει ακόμα στοίχημα -στο Ισραήλ τζόγαραν για το πού θα γίνει η επόμενη επίθεση αυτοκτονίας. Θα συνεχίσουν τα σχολεία ή θα κλείσουν; Θα απαγορευτεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο; Και αν ναι, θα σε γράφουν έτσι και βρεθείς στο λάθος πεζοδρόμιο; Νεκρούς δεν μετράμε στα αλήθεια. Είναι πλέον στατιστική, ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι μέρες μεγαλώνουν, αλλά παραμένουν ίδιες. Θα αλλάξει η εποχή και θα νομίζουμε ότι ο χειμώνας κράτησε μόλις μία μέρα. Και άλλη μία η άνοιξη. Το καλοκαίρι θα σμίξουμε με φίλους και θα συζητάμε πώς περάσαμε το διήμερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ TAGS